4 поради, які допоможуть вам уникнути похмілля

Літо – це час відпочинку на природі та пляжі і багато людей не уявляє такий відпочинок без кількох келихів крижаного пива. Але там, де є алкоголь, особливо у великих кількостях, там є імовірність виникнення похмілля, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Спека та сонячне світло можуть ще більше погіршити ваше самопочуття. Ось 4 поради, які допоможуть вам уникнути головного болю після випитих з друзями коктейлів:

Уникайте пива, вина та напоїв з високим вмістом цукру. Хоча холодне пиво або охолоджене біле вино видаються чудовим способом освіжитись, насправді вони можуть викликати сильне похмілля. Печінка повинна метаболізувати і алкоголь, який міститься в напоях, і цукор. В першу чергу переробляється алкоголь, тому рівень цукру в крові різко падає. Дієтолог Венді Леонард пояснює, що найкраще обирати напої, що не містять штучних підсолоджувачів та консервантів. Особливо часто похмілля виникає від зловживання десертним червоним вином.

Уникайте напоїв темного кольору зі штучними барвниками. Так-так, важливий не тільки вміст цукру у напоях, а і їхнє забарвлення. Джим Шефер з Юніон-коледжу, який вивчає метаболізацію алкоголю, каже, що темним винам, пиву та іншим алкогольним напоям колір надають конгенери – побічні продукти бродіння. Як і штучні барвники, вони створюють додаткове навантаження на організм, оскільки їх потрібно вивести. Що більше конгенерів та барвників містить напій, то гірше похмілля він може викликати.

Між алкогольними напоями пийте воду. Загальновідомо, що алкоголь зневоднює організм, а спека сприяє ще більшій втраті вологи. Оскільки алкоголь дуже сечогінний, ви можете втрати величезну кількість вологи за короткий час. Зневоднений організм не може вивести продукти метаболізації алкоголю, через що виникає похмілля. Тому потрібно після кожного алкогольного напою випивати склянку чистої води. Це відновить запаси вологи та змусить вас пити алкоголь повільніше.

Уникайте тривалого перебуванні на сонці. Сонячне світло не впливає безпосередньо на здатність організму метаболізувати алкоголь, але воно робить вас більш вразливими для зневоднення. Також алкоголь послаблює здатність тіла підтримувати сталу температуру, що збільшує ризик теплового удару.

Поділись


Новини партнерів