5 несподіваних продуктів, які містять багато кофеїну

Кава – це напій, який рятує нас, коли нам потрібно працювати допізна або встати раніше, щоб потренуватись. Однієї чашки кави достатньо, щоб зарядити нас енергією, підвищити концентрацію та працездатність. Фахівці запевняють, що 400 мл кави на день більш, ніж достатньо для дорослої здорової людини, пише Жіночий світ з посланням на ETimes.

Проблеми починаються тоді, коли в людини розвивається залежність від кофеїну. Надлишок кофеїну може мати негативні наслідки, зокрема підвищену тривожність та зневоднення.

Кава – це найвідоміше джерело кофеїну, однак не єдине. Є ще кілька продуктів, яких ви повинні уникати, якщо намагаєтесь скоротити споживання кофеїну.

Перш за все, це шоколад. Кофеїн міститься в какао-бобах, тож певна кількість цього стимулятора потрапляє і в шоколад, який з них виготовляється. Молочний шоколад містить зовсім небагато кофеїну, однак з плиткою темного шоколаду ви можете отримати до 10 мг кофеїну. Навіть шоколадне морозиво містить сліди кофеїну.

Кола та інші охолоджуючі напої, які так люблять пити в спеку більшість людей також містять кофеїн. Вміст кофеїну коливається від 23 до 41 мг на пляшку. Енергетики, які допомагають вам відновитись після важких тренувань, теж відновлюють ваші запаси енергії за рахунок кофеїну.

Загальновідомо, що чай містить кофеїн, тож логічно, що в холодні чайні напої він також потрапляє. Однак ви можете здивуватись, дізнавшись, що 500 мл холодного ароматизованого чаю може містити до 42 мг кофеїну.

Якщо у вас щось болить і ви намагаєтесь скоротити споживання кофеїну, двічі подумайте перш, ніж пити знеболювальне. Знеболювальні препарати також містять певну кількість кофеїну, оскільки він допомагає приглушити больові відчуття.

Крім того, майже всі види жувальних гумок та м’ятних цукерок також містять певну кількість кофеїну. Деякі марки додають у пачку жуйки стільки ж кофеїну, скільки містить чашка міцної кави. Тому, купуючи м’ятну гумку, ретельно вивчайте етикетку.

Поділись


Новини партнерів