Якими можуть бути причини втрати апетиту та коли потрібно починати непокоїтись

Коли організму не вистачає енергії, стимулюється апетит та з’являється відчуття голоду. Однак це не єдине, що може викликати голод. Його також регулює рівень цукру в крові та секреція деяких гормонів. Так інколи ви можете тривалий час не відчувати голоду. Причин цього може бути багато і деякі з них викликають занепокоєння, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Тривога. Коли ви хвилюєтесь, вивільняються гомони, які можуть сповільнювати травлення. Якщо ви страждаєте від тривожного розладу, ви можете відчути нудоту, що також впливає на апетит.

Депресія. Депресія часто призводить до тривалої втрати апетиту. Дослідження показали, що депресія впливає на ділянки мозку, від яких залежить фізіологічний стан організму, включаючи відчуття голоду.

Стрес. Стрес часто викликає нудоту та порушення травлення. Звісно, реакція організму залежить від типу стресу. Гострий стрес, який налаштовує тіло на втечу чи боротьбу, зазвичай призводить до емоційних переїдань, а хронічний може стати причиною втрати апетиту.

Хвороби. Такі захворювання, як грип або ротавірусна інфекція можуть призвести до втрати апетиту. Респіраторні захворювання часто блокують нюх, через що їжа втрачає привабливість для нас. Також пригнічувати відчуття голоду можуть будь-які хвороби, що супроводжуються нудотою.

Вагітність. Вагітність часто пригнічує відчуття голоду та викликає відразу до певних продуктів. Також серед вагітних жінок поширені нудота та печія, які також знижують апетит.

Зверніться до медиків, якщо втрата апетиту супроводжується утрудненням ковтання, частим відчуттям нудоти, болем при вживання їжі, різким схудненням, або ж якщо вона триває довгий час.

Стимулювати апетит можна улюбленими стравами, переходом на більш калорійні продукти або встановленням режиму харчування.

Поділись


Новини партнерів