З яких продуктів можна отримати здорові жири, що допомагають схуднути

Жири потрібні нашому організму так само, як білки та вуглеводи. Здоровий раціон повинен включати корисні мононенасичені та поліненасичені жири, до яких належать жирні кислоти омега-3 та омега-6, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Включення здорових жирів до щоденного раціону змушує нас почуватись ситими та уповільнює засвоєння вуглеводів. Правильні види жирів, якщо вживати їх в правильних кількостях, можуть допомогти позбутись зайвих кілограмів, стимулюють роботу мозку та імунної системи.

Ось продукти, які можуть забезпечити вас корисними різновидами жирів і допомогти схуднути:

Горіхи. Горіхи містять білки, корисні жири, клітковину, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які допомагають запобігти серцево-судинним захворюванням та діабету 2 типу. Жири, що містяться в горіхах відомі своєю користю для здоров’я серця.

Яйця. Яйця є чудовим джерелом білка та корисних жирів. Білок регулює засвоєння холестерину, а яєчний жовток містить вітаміни групи В, вітамін D та холін, які підтримують функцію печінки, мозку, нервів та м’язів.

Сир. Сир – це надзвичайно корисний продукт, який містить білки, кальцій, вітаміни та корисні жирні кислоти. Він допомагає уповільнити засвоєння вуглеводів, що допомагає уникнути стрибків рівня цукру в крові та покращує роботу мозку. Сир допомагає забезпечити організм вітаміном В12, фосфором та селеном.

Йогурт. Йогурт допомагає схуднути та сприяє покращенню травлення. В ньому містяться білки, пробіотики та кальцій. Обирайте йогурт без наповнювачів, який містять більше білка та здорових жирів та менше цукру. Крім того, йогурт – це ситна закуска, що дозволяє уникнути переїдання.

Жирна риба. Лосось, форель, скумбрія, сардини та оселедець вважаються найкориснішими для здоров’я. В основному їхня користь зумовлена жирними кислотами омега-3 та незамінними амінокислотами.

Поділись


Новини партнерів