Як зрозуміти, що у вас дефіцит вітаміну D

Вітамін D надзвичайно важливий для організму. Його нестача може призвести до ослаблення кісток, серцево-судинних захворювань та ослаблення імунітету. Причиною дефіциту вітаміну D є переважно нездорове харчування та сидячий спосіб життя, через який людина надто мало часу проводить на сонці, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Щоб уникнути наслідків дефіциту вітаміну D, його потрібно вчасно виявити. Ось ознаки, які можуть свідчити про нестачу вітаміну D в організмі:

Повільне відновлення після травм. За словами доктора Ракеша Наїра, найчастіше це трапляється з молоддю при відвідуванні спортзалу. Фізичні вправи призводять до появи мікротравм, які при нестачі вітаміну D довго загоюються. Також при дефіциті вітаміну D спалювання жиру і нарощення м’язової маси відбувається повільніше.

Ослаблення та біль у м’язах. Тривале сидіння і нестача руху викликають біль, який стає сильнішим через нестачу вітаміну D. За словами доктора Наїра, більшість людей, які страждають від болей в спині, мають дефіцит вітаміну D.

Повільне загоєння ран. Від вітаміну D залежить швидкість відновлення м’яких тканин. Навіть дрібні порізи у людей з його дефіцитом заживають дуже довго.

Випадання волосся. Якщо ви помітили значну втрату волосся, причиною може бути нестача вітаміну D. Дослідження, опубліковане в Journal of Molecular Sciences, одним з наслідків дефіциту вітаміну D є алопеція, при чому як у чоловіків, так і у жінок. Тому, якщо ви вже спробували всі засоби проти втрати волосся, але результату вони не дали, можливо, потрібно проводити трохи більше часу на сонці.

Задишка. Дефіцит вітаміну D може зробити людину більш схильною до респіраторних хвороб. Також, згідно дослідження, опублікованого в International Archives of Allergy and Immunology, він підвищує ризик алергій.

Вітамін D виробляється людською шкірою під впливом сонячного світла, також його модна отримати з яєчного жовтка, жирної риби та сиру.

Поділись


Новини партнерів