Які продукти можуть змушувати вас почуватись втомленими

Є багато факторів, які впливають на наше самопочуття. Робочі стреси, відсутність балансу між відпочинком та роботою, а також неправильне харчування можуть змусити нас почуватися млявими та  знесиленими, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Якщо ви постійно відчуваєте втому, спробуйте виключити з раціону ці продукти:

Печиво, торти та кекси. Хоча багато людей полюбляють завершувати трапезу десертом, це не найкраща звичка. Солодка випічка містить багато цукру, тому вона різко піднімає рівень глюкози в крові. Коли він повертається до норми,людина відчуває сильну втому.

Рафіновані зерна. Білий рис, макарони та інші продукти з рафінованих зерен часто змушують людей почуватись млявими. Причина у тому, що вони, як і десерти, складаються переважно з вуглеводів. Це означає, що після їх вживання у вас швидко підніметься рівень енергії, а потім так само швидко впаде.

Цукристі напої. Багато людей думають, що напої з великою кількістю цукру забезпечить їх енергією, та це не так. Як і перші два продукти, напої з цукром зроблять вас сонними. До того ж вони часто містять  кофеїн, тому можуть викликати залежність.

Кава та чай. Багато хто розпочинає свій день з одного з цих напоїв, оскільки вони допомагають нам прокинутись та покращити концентрацію. Однак, якщо ви щодня відчуваєте потребу в чашці кави, це означає, що ви недостатньо відпочиваєте та не отримуєте всіх необхідних поживних речовин з раціону. Тому нездатність прокинутись без дози кофеїну свідчить про необхідність змін у вашому способі життя.

Алкоголь. Алкоголь ненадовго піднімає рівень енергії, але регулярне зловживання ним може негативно вплинути на роботу мозку, знижуючи рівень концентрації. Також алкоголь суттєво погіршує якість сну, не дозволяючи нам повноцінно відпочити.

Поділись


Новини партнерів