Як правильно зберігати лимони

В літню спеку не може бути нічого більш освіжаючого, ніж склянка холодної мінеральної води з кількома шматочками лимона. Також лимони додають до випічки, салатів, маринадів, напоїв та десертів. Вони є прекрасним джерелом вітаміну С та флавоноїдів, які захищають клітини організму від шкоди, завданої вільними радикалами, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Однак, щоб лимони дійсно принесли користь, їх потрібно правильно зберігати. Як у будь-яких кислих продуктів, у лимонів відносно короткий термін зберігання, вони сохнуть і на них з’являється пліснява. Ось кілька порад, що допоможуть вам зберігати лимони правильно:

Найкраще зберігати лимони в холодильнику. В прохолоді вони залишатимуться придатними для вживання більше тижня.

Якщо ви хочете подовжити термін зберігання лимонів, покладіть їх в герметичний контейнер чи пакет із замком-блискавкою. Це допоможе запобігти висиханню лимонів і дозволить їм залишатися свіжими майже місяць.

Якщо ви використали лише половину лимона, обгорніть його харчовою плівкою чи покладіть у герметичний контейнер. Пам’ятайте, надрізаний лимон потрібно з’їсти за кілька днів.

Ще одна хитрість, яка дозволить зберегти лимони свіжими на довго – це покласти їх у скляну банку, заповнену водою.

Лимонний сік можна зберігати в холодильнику кілька днів. Після цього його можна використати для приготування маринаду чи випічки, але не пити його. Якщо ви розумієте, що не встигаєте випити лимонний сік, краще його заморозити.

Якщо у вас залишився нарізаний скибочками лимон, покладіть його в герметичну тару. Так його можна зберігати до тижня.

Пам’ятайте – лимони дуже чутливі до етилену. Тому не варто зберігати їх поряд з продуктами, що його виділяють, такими як банани, яблука чи абрикоси.

Поділись


Новини партнерів