Експерти розказали, чи може їзда на велосипеді допомогти спалити вісцеральний жир

Вісцеральний жир значно небезпечніший за підшкірний, оскільки він накопичується навколо внутрішніх органів. Значна кількість вісцерального жиру збільшує ризик серцевих хвороб, інсульту, гіпертонії, діабету 2 типу та інсулінорезистентності, раку кишечника та апное сну, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

За словами фахівців, чоловікам потрібно вжити заходів для зниження ваги, якщо об’єм їхньої талії перевищує 94 см, а жінкам – якщо їхня талія має більше за 80 см. Якщо об’єм талії чоловіка складає 102 см, а жінки – 88 см, це вже сильно збільшує ризик серйозних проблем зі здоров’ям.

Вважається, що фізичні вправи, такі як їзда на велосипеді, можуть допомогти спалити запаси вісцерального жиру. Звісно, це правда, але лише за умови, що ви їздите на велосипеді регулярно та достатньо довгий час.

Насправді, не лише їзда на велосипеді, а і будь-яка фізична активність, якій приділяється не менше 30 хвилин на день, допоможе позбутись жирових відкладень в зоні живота. Це може бути йога, танці чи піша прогулянка.

Ідеальним вважається поєднання кардіо та силових тренувань. Кардіо – це вправи, які допомагають збільшити швидкість серцебиття, до них належить і їзда на велосипеді на великі відстані.

Силові тренування сприяють нарощуванню м’язової маси та пришвидшенню метаболізму глюкози. Це можуть бути стрибки, віджимання та присідання.

Щоб спалити більше жиру за допомогою їзди на велосипеді, рекомендується після неї зробити шість підходів силових вправ. Кожен підхід повинен тривати дві хвилини, між ними повинно бути 30 секунд на відпочинок.

Це допоможе вам спалити більше калорій, а також пришвидшить ваш метаболізм на наступні 12 годин.

Також фахівці рекомендують дотримуватись здорової дієти та виконувати на дозвіллі вправи з аеробіки. Це необхідно, оскільки силові вправи допомагають наростити м’язи, але не спалюють жир. Фахівці радять застосовувати кросс-тренінг, який направлений на тренування всіх груп м’язів. Це може бути, наприклад, комбінація бігу, плавання, йоги та силових тренувань. Сама по собі їзда на велосипеді, звісно, корисна, але без інших видів вправ та здорового харчування вона не зможе спалити вісцеральний жир.

Поділись


Новини партнерів