5 способів знизити ризик інсульту

Інсульти виникають через потрапляння в мозок згустків крові, що може бути небезпечним для життя. Дослідження показали, що у пацієнтів з COVID-19, навіть у молодих, ризик інсульту сильно зростає, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Інсульт має дві основні причини – це блокування судини згустком крові або мозкова кровотеча. В деяких людей трапляється тимчасове блокування приливу крові в мозок, яке викликає симптоми, схожі на симптоми інсульту, однак вони короткочасні.

Причини виникнення інсульту можуть бути різними, але здоровий спосіб життя може суттєво знизити ризик. Ось 5 речей, які ви можете зробити,щоб знизити імовірність виникнення інсульту:

Контролюйте артеріальний тиск. Гіпертонія є одним з найважливіших факторів ризику інсульту. Якщо ви страждаєте від високого артеріального тиску, то вкрай важливо його знизити. Уникайте стресів, дотримуйтесь здорового харчування, виконуйте фізичні вправи та уникайте шкідливих звичок.

Позбудьтесь зайвої ваги. Ожиріння та зайва вага є факторами ризику багатьох проблем зі здоров’ям, включаючи діабет другого типу, рак, серцеві напади та інсульти. Тому надзвичайно важливо підтримувати здоровий ІМТ за допомогою правильного харчування та фізичних навантажень.

Включіть вправи у свій розпорядок дня. Фізичні навантаження помірної інтенсивності, як швидка ходьба, біг, плавання або їзда на велосипеді, допомагають тимчасово збільшити швидкість серцебиття, що зміцнює серцевий м’яз. Також вправи допомагають знизити вагу, зміцнити м’язи та покращити загальне здоров’я організму.

Киньте палити. Куріння є фактором ризику цілого ряду хвороб, включаючи рак легенів, рак ротової порожнини, інсульт, інфаркт та навіть COVID-19. Якщо ви не курите, то не починайте. Якщо ж у вас є така звичка, спробуйте її позбутись.

Ставтесь до вживання алкоголю з обережністю. Помірне вживання алкоголю – це одна порція на день для жінок та дві порції для чоловіків. Перевищення цієї дози може завдати шкоди життєво важливим органам. В першу чергу постраждає печінка, але алкоголь впливає також на мозок і серце. Якщо ви вже страждаєте від таких захворювань, як гіпертонія, то краще зовсім відмовитись від алкоголю.

Поділись


Новини партнерів