Фахівці назвали спецію, яка допомагає знизити рівень глюкози в крові

Цукровий діабет другого типу – це захворювання, яке супроводжує людину все життя, і може призводити до небезпечного підвищення рівня цукру в крові. Це може мати серйозні наслідки для здоров’я. На щастя, існують способи контролювати рівень цукру в крові та не допустити значного перевищення, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Підвищення рівня цукру в крові може відбуватись через недостатнє вироблення інсуліну, або ж через недостатню чутливість до його дії. Але не тільки інсулін може знизити рівень цукру в крові. Деякі продукти, наприклад куркума, можуть у цьому допомогти.

Куркума має багато лікарських властивостей. Її використовують для зняття запалення, полегшення болю при артриті та профілактики багатьох хвороб. Куркумін, головна діюча речовина куркуми, також може знизити рівень цукру в крові.

Дослідження показало, що куркумін допомагає підвищити чутливість організму до інсуліну, що призводить до зниження рівня глюкози в крові.

Клінічні дослідження дали чудові результати. Вони показали, що куркума може допомогти тим, хто страждає на цукровий діабет другого типу, контролювати рівень цукру в крові та знизити ризик появи серйозних ускладнень.

Дослідження, проведене Національною медичною бібліотекою США та Національним інститутом здоров’я вивчало вплив куркуміну на симптоми діабету.

У дослідженні зазначалося: “Активний компонент куркуми, куркумін, привернув увагу, як потенційний засіб для лікування діабету та його ускладнень насамперед тому, що це відносно безпечний та недорогий препарат, що показав здатність знижувати рівень глюкози та ліпідів у гризунів, які страждають на діабет”.

Куркуму століттями використовували в медицині і останні дослідження підтверджують її ефективність для контролю симптомів та профілактики діабету. Куркумін може позитивно впливати на основні аспекти діабету, включаючи інсулінорезистентність, гіперглікемію, гіперліпідемію, а також апоптоз та острівний некроз”.

Інші дослідження теж показали, що куркумін може знизити рівень глюкози в крові та запобігти появі ускладнень, пов’язаних із діабетом.

Куркуму можна додавати до різних страв та напоїв, вона надає їм золотистого кольору та виразного аромату.

Поділись


Новини партнерів