5 причин включити лляну олію в раціон

Насіння льону – це надзвичайно корисний продукт. Вегетаріанці та вегани додають його до свого раціону, оскільки воно може забезпечити організм поживними речовинами, які відсутні в більшості продуктів рослинного походження. Також воно допомагає схуднути, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Насіння льону містить велику кількість клітковини, жирних кислот омега-3 та білка. Але не тільки насіння льону може принести користь для здоров’я, лляна олія – це також поживний та здоровий продукт. Ось кілька причин ввести в свій раціон лляну олію:

Вона є чудовим джерелом жирних кислот омега-3. Більшість продуктів, які містять цей тип жирних кислот, тваринного походження. Олія льону – це один з небагатьох джерел жирних кислот омега-3, яке можуть використовувати вегетаріанці та вегани.

Вона зміцнює здоров’я серця. Не так багато жирів приносять користь серцево-судинній системі. Лляна олія зміцнює здоров’я судин та допомагає контролювати артеріальний тиск. Це суттєво знижує ризик інсультів та інфарктів.

Вона покращує здоров’я шкіри. За час карантину багато людей почали використовувати для догляду за шкірою та волоссям натуральні засоби, одним з яких є лляна олія. Вона зволожує шкіру та допомагає покращити її текстуру. Також вона допомагає боротись з подразненнями.

Вона допомагає боротись із запаленнями. Лляна олія відома своїми протизапальними властивостями. Якщо не контролювати запальні процеси в організмі, вони можуть завдати здоров’ю значної шкоди.

Вона допомагає схуднути. За даними дослідження, опублікованого в журналі Appetite, лляна олія може допомагає пригнічувати апетит, що мзмушує споживати менше калорій.

Поділись


Новини партнерів