Фахівці розповіли, яка група людей набрала найбільше ваги під час карантину

Якщо під час пандемії ваші харчові звички змінились – ви не самотні. Згідно даних, які зібрала Міжнародна рада з питань інформації про продукти харчування (МРІПХ), 85% з 1011 людей, які пройшли опитування між 8 та 16 квітня, сказали, що самоізоляція вплинула на їхнє харчування, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

В основному учасники опитувань казали, що почали більше готувати та краще мити продукти. Майже 30% людей вказали, що почали частіше думати про їжу.

Але одна група людей почала переїдати під час карантину частіше, ніж інші. Опитування показало, що 41% людей, які мають дітей до 18 років, почали їсти більше. Тільки 26% людей, старших за 50 років і 29% людей, що не мають дітей, зіткнулись з такою ж проблемою.

“Одна група людей показала цього року найвищі результати – це батьки дітей, молодших за 18 років”, – каже директорка відділу наукових досліджень та інформації з питань харчування МРІПХ, доктор наук Алі Вебстер. “У час, коли шкільні заняття скасовано, режим догляду за дітьми сильно змінився, а мережі соціальної підтримки скоротились, стало очевидно, що батьки молодших дітей справляються зі стресовими ситуаціями, пов’язаними з пандемією, не так, як люди без дітей. Ці стресові фактори могли вплинути на їхній режим харчування”.

Вживання закусок між основними прийомами їжі збільшує кількість спожитих калорій, повідомляє Harvard Health. Закуски, у яких міститься недостатньо клітковини, білків та інших поживних речовин недостатньо ситні, тому після їх вживання людина часто залишається голодною.

Але правильні, здорові закуски, можуть навпаки, допомогти схуднути. Для цього вони повинні містити менше 250 калорій, 15 грамів цукру, а також клітковину, яка допомагає знизити рівень цукру в крові та зменшити потяг до їжі.

Поділись


Новини партнерів