Фахівці розповіли, як пов’язані гіпертонія та ожиріння

Ожиріння – це серйозний стан, який потребує постійного контролю. Накопичення жиру в організмі може призвести до порушення роботи органів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ожиріння є одним з головних факторів ризику багатьох захворювань. Кілька умов, включаючи неправильне харчування, малорухливий спосіб життя та нездорові звички можуть призвести до ожиріння. Певну роль також відіграє генетика. За даними ВООЗ, надмірна вага та ожиріння є основними факторами ризику для діабету 2 типу, хвороб серця та раку.

У 2016 році надмірну вагу мали 1,9 мільярда людей, старших за 18 років мали надмірну вагу. З них понад 650 страждали на ожиріння. Ожирінням вважається ІМТ вищий за 30.

Високий кров’яний тиск може значно збільшити ризик серцевих хвороб. Надмірна вага та ожиріння сприяють підвищенню артеріального тиску. Вони є одним з головних факторів ризику.

У дослідженні, опублікованому в журналі Ochsner, пояснюється, що ожиріння збільшує ризик розвитку гіпертонії, яка може призвести до ішемічної хвороби серця, цереброваскулярних захворювань, ниркової недостатності, атеросклерозу, гіпертрофії лівого шлуночка, фібриляції передсердь та хронічної серцевої недостатності. Гіпертонія, спричинена ожирінням, може мати такі ж ускладнення.

В дослідженні зазначено, що люди, які мають ожиріння, більш схильні до гіпертонії. Як саме воно впливає на перебіг пов’язаних з гіпертонією серцево-судинних хвороб, поки що вивчають. Сильна кореляція між ожирінням та діабетом ускладнює розробку ефективних методів терапії для таких пацієнтів.

Найкращою стратегією боротьби гіпертонією, що пов’язана з ожирінням, є схуднення. Щоб схуднути, потрібно споживати менше калорій, ніж ви спалюєте. Дуже важливо дотримуватись здорової дієти та регулярно виконувати фізичні вправи.

Потрібно простежити, щоб ви отримували з продуктів харчування всі необхідні поживні речовини. Також потрібно займатись спортом не менше, ніж 30 хвилин щодня.

Поділись


Новини партнерів