Експерти назвали продукт, який збільшує ризик деменції та хвороби Альцгеймера

Деменція – це стійке зниження когнітивних функцій в результаті органічного ураження мозку. Аномальні зміни в мозку викликають спад навичок мислення, що може впливати на поведінку, самопочуття та стосунки з іншими людьми, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Нещодавно благодійна організація Dementia UK заявила, що якщо ви регулярно вживаєте більше 14 одиниць алкоголю на тиждень, це може призвести до алкогольного ураження мозку.

Live Science описує мозок як “командний центр нервової системи людини”. Він важить приблизно 1,5 кг і містить близько 86 мільярдів нервових клітин, які утворюють так звану сіру речовину. Мозок людини ділиться на дві півкулі – ліву і праву -, які з’єднані  мозолистим тілом.

Як не дивно, ліва півкуля головного мозку керує всіма м’язами з правого боку тіла, і навпаки. Хоча домінує тільки одна з півкуль, використовуються вони обидві.

Товариство Альцгеймера визначає алкогольне ураження мозку, як розлад в роботі мозку, спричинений регулярним вживанням надто великої кількості алкоголю протягом кількох років.

Алкогольне ураження мозку викликає стійке зниження пам’яті та мислення. Зловживання алкоголем з часом може пошкодити нервові клітини, спричинити хімічні зміни в мозку, а також вплинути на мозкові тканини.

Алкоголь негативно впливає на мозок, тому що по суті він є токсином. ВООЗ зазначила, що алкоголь – це токсична та психоактивна речовина, яка може викликати залежність.

Коли ви вживаєте алкоголь, зі шлунка та товстого кишечника він всмоктується в кров. Рівень алкоголю в крові досягає максимуму через 45 – 90 хвилин після вживання. Коли рівень алкоголю в крові високий, організм намагається якомога швидше його вивести.

За розщеплення алкоголю відповідає печінка, але вона може переробити обмежену кількість алкоголю за раз. В середньому, вона може переробляти одну одиницю алкоголю на годину.

Одна одиниця алкоголю еквівалентна 25 мл міцного алкоголю, як самбука, ром, віскі, горілка та текіла. Стандартний келих вина на 175 мл – це 2,1 одиниці алкоголю, а одна пляшка – це 10 одиниць. Пляшка пива чи сидру – це 1,7 одиниць.

Поділись


Новини партнерів