Фахівці розказали, як швидко полегшити головний біль

Головний біль може відрізнятись за інтенсивністю та місцем, яке болить. Найсильніший біль виникає через мігрені, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Мігрень – це особливо сильні головні болі, які можуть унеможливлювати виконання щоденних завдань.

В більшості випадків головний біль минає сам по собі і не є ознакою чогось більш серйозного. Зазвичай він триває від 30 хвилин до кількох годин.

Щоб зняти головний біль, медики рекомендують пити багато води, відпочивати, намагатись розслабитись, оскільки причиною головного болю може бути стрес, та по можливості виконувати фізичні вправи. Якщо біль дуже сильний і нічого не допомагає, прийміть знеболювальне.

Також дослідження показують, що ефірні олії можуть допомогти позбутись головного болю. Особливо це стосується ефірної олії м’яти.

В одному з оглядів досліджень властивостей різних ефірних олій зазначено, що олія перцевої м’яти, нанесена на скроні і лоб, допомагає полегшити головний біль напруги, який зазвичай триває довго і вражає обидва боки голови.

Ще одне невелике дослідження розглядало ефективність застосування 10% спиртового розчину ментолу для лікування мігрені. Науковці виявили, що порівняно з плацебо, ментоловий розчин, нанесений на чоло та скроні, на більш довгий час знеболював, знижував чутливість до світла та зменшував відчуття нудоти.

При цьому, якщо ви страждаєте від головного болю, вам варто відмовитись від вживання алкоголю, не пропускати прийоми їжі, не спати довше, ніж звичайно та не напружувати очі надто довгий час. Все це може стати тригерами головного болю.

Поділись


Новини партнерів