5 трав та спецій, які допоможуть вам зміцнити імунітет

Хоча традиційно сезонами застуд вважаються весна та осінь, нинішнє літо відрізняється вологою погодою, яка збільшує ризик захворіти. Мова йде, звісно, не про COVID-19, а про більш звичні для нас респіраторні хвороби, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Правильне харчування допоможе зміцнити імунітет, щоб ці захворювання не зіпсували вам літній відпочинок. Особливо це важливо для дітей та людей похилого віку, адже їхня імунна система ослаблена і вони більш вразливі перед інфекціями.

Дієтолог з лікарні Fortis Hospital Mulund Мініл Шах розповів, які спеції та трави, що мають антиоксидантні, протизапальні та антибактеріальні властивості, допоможуть зробити ваші трави смачнішими, а також зміцнити імунітет.

Перш за все, це куркума. Вона відома своєю протимікробною та антиоксидантною діями. Зокрема, вона пригнічує ріст золотистого стафілокока та бактерії хелікобактер пілорі. Це дозволяє їй запобігати виразці шлунка та покращувати імунну відповідь організму. Хоча багато хто додає куркуму до страв, Шах радить давати дітям та літнім людям молоко з чайною ложкою куркуми, або ж змішувати чайну ложку куркуми та чайну ложку меду зі склянкою теплої води.

Імбир відомий тим, що допомагає боротись із застудою та лихоманкою, покращує травлення та має противірусні властивості. Імбир має антиоксидантну, протизапальну та антибіотичну дію. Чай з імбиру може заспокоїти біль у горлі. Подрібнений або сушений імбир можна змішувати з медом і давати дітям. Людям похилого віку краще вживати імбирний чай.

Часник має протимікробні та протигрибкові властивості. Це один з найпопулярніших продуктів, які покращують здоров’я імунної системи. Його можна додавати до страв із м’яса, овочів, яєць, а також до домашньої консервації.

Чорний перець допомагає позбутися закладеності носа, а також виводить мокротиння з дихальних шляхів. Крім того перець має антибактеріальні та протизапальні властивості. Ще одна його перевага – від допомагає краще засвоюватись куркуміну, тому найкраще куркума та чорний перець діють у тандемі. Перець можна додавати до супів, печені, салатів та багатьох інших страв.

Лемонграс також містить велику кількість антиоксидантів. Його використовують при лихоманці та інших симптомах застуди. Крім того, його застосовують при лікуванні інфекцій шлунка, кишечника та сечовивідних шляхів. Лемонграс зазвичай додають до чаю.

Поділись


Новини партнерів