5 цікавих фактів про імунітет, які ви повинні знати

Міцний імунітет захищає нас від інфекцій. Загальновідомо, що вітамін С дуже важливий для роботи імунної системи. Але на неї можуть впливати і інші фактори, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ви можете навіть не підозрювати, що ваші щоденні звички шкодять вашому імунітету. Ось кілька фактів про нього, які допоможуть вам підтримувати здоров’я імунної системи і уникнути багатьох захворювань:

Факт №1 – Сон важливий для вашого імунітету. Нестача сну пов’язана з підвищеним ризиком кількох серйозних захворювань, зокрема ожиріння, діабету, серцево-судинних хвороб та гіпертонії. Також вона може вплинути на ваш настрій та знизити працездатність. Однак, негативний вплив поганого сну цим не обмежується. Якщо ви спите мало або ваш сон неякісний, імунітет ослаблюється і ви стаєте більш вразливими перед патогенами.

Факт №2 – Недовге перебування під сонячним світлом корисне для імунітету. Під впливом сонця наша шкіра синтезує вітамін D, який має велике значення для роботи імунітету. Але пам’ятайте – надто довге перебування на сонці може нашкодити і навіть спричинити рак шкіри. Краще виходити на сонце зранку і не довше, ніж на 10 хвилин. Решту ж дня потрібно захищати себе закрити одягом, капелюшком та сонцезахисним кремом широкого спектру дії.

Факт №3 – Для зміцнення імунітету потрібно знизити рівень стресу. Стрес надзвичайно небезпечний для здоров’я. При чому не лише психічного, а і для фізичного. Якщо у вас постійно підвищений рівень кортизолу, він пригнічуватиме клітини імунної системи. Спробуйте опанувати техніки управління стресом, скажімо йогу та медитацію.

Факт №4 – Сміх може зміцнити імунітет. Це може прозвучати дивно, але це дійсно так. Коли ви смієтесь, ваш організм виділяє так звані гормони щастя. Вони знижують рівень стресу та покращують роботу імунної системи.

Факт №5 – Імунітет нерозривно пов’язаний зі здоров’ям кишечника. Для здорового травлення вкрай важливо, щоб бактеріальний баланс кишечника не був порушений, тобто, щоб корисних бактерій було більше, ніж шкідливих. Корисні бактерії кишечника зміцнюють імунітет та можуть запобігти розвитку аутоімунних захворювань. Для покращення здоров’я кишечника спробуйте додати до свого раціону продукти з пробіотиками.

Поділись


Новини партнерів