Чому ви повинні додати мед у свій раціон

Багато хто любить мед за його солодкий смак.  Його використовують не тільки як добавку до чаю, а і для приготування випічки та маринування м’яса. Також мед здавна використовувався для зміцнення здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Часто можна зустріти рекоендації замінювати медом рафінований цукор, оскільки він має меншу калорійність. Також мед часто використовують для догляду за обличчям та волоссям. Ось кілька вражаючих причин, з яких ви повинні додати мед у свій раціон:

Мед має протигрибкові та антибактеріальні властивості. За рахунок цього мед допомагає швидше побороти інфекції. Найкраще ці властивості проявляє саме сирий сед.

Мед допомагає боротись із шкірними проблемами. Маска з меду допоможе зняти подразнення. Крім того, мед ефективний проти шкірних інфекцій, особливо грибкових.

Мед покращує травлення та допомагає запобігти кислотному рефлюксу. Він зменшує потік кислоти, яка піднімається вгору стравоходом і прибирає дискомфорт.

Мед допомагає зняти біль у горлі. Насправді, це один з найдавніших засобів, що використовувались проти болю в горлі. В цьому допомагають його антибактеріальні властивості. Підсилити їх можна, якщо змішати мед з соком імбиру. Кілька застосувань такої суміші дадуть відчутний результат.

Однак, варто пам’ятати, що мед небажано вживати у великих кількостях. Також його не можна давати дітям віком до одного року.

Поділись


Новини партнерів