5 причин щодня вживати імбир

Корінь імбиру надзвичайно корисний для здоров’я. Його століттями використовували в медицині, він доступний в магазинах як у свіжому вигляді, так і в меленому, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Імбир надзвичайно універсальний, його додають до випічки, м’ясних страв та чаїв. Ось, які переваги вам може забезпечити корінь імбиру:

Імбир покращує роботу мозку. Він містить величезну кількість антиоксидантів, які допомагають боротись із запаленнями, що спричинені дією вільних радикалів. Порушення роботи мозку, включаючи хворобу Альцгеймера, СДУГ, депресію та тривожність, пов’язані із запальними процесами. Також імбир може безпосередньо впливати на роботу мозку. Дослідження, яке включало 60 жінок середнього віку, показало, екстракт імбиру покращив їхню реакцію та робочу пам’ять.

Імбир знімає м’язовий біль. Протизапальні властивості імбиру проявляються не тільки в мозку. Дослідження показують, що імбир допомагає полегшити симптоми артриту. Він може допомогти у лікуванні остеоартриту колін та полегшенні болю в суглобах від ревматоїдного артриту.

Імбир полегшує нудоту та болі в шлунку. Його здавна використовували для полегшення орської хвороби, також він полегшує ранкову нудоту у вагітних. В огляді досліджень, що включали 1278 вагітних жінок, було встановлено, що імбир значно зменшував відчуття нудоти. Інші дослідження показали, що імбир допомагає позбутись нудоти пацієнтам після операцій та онкохворим, яких лікують за допомогою хіміотерапії.

Імбир лікує хронічне нетравлення шлунку. Імбир використовується для полегшення болю в шлунку і як засіб для виведення надлишку газів з кишечника, але він також може використовуватись проти нетравлення шлунка. Імбир прискорює травлення. Одне дослідження, що включало 24 здорові людини, які приймали 1,2 грама меленого імбиру перед їжею, показало, що їжа перетравлювалась на 50 відсотків швидше.

Імбир знижує ризик діабету. Встановлено, що вживання імбиру допомагає знизити рівень цукру в крові, підвищує чутливість до інсуліну у хворих на діабет та пришвидшує обмін речовин. Це підтвердило дослідження, яке проводили на щурах. Їх годували сумішшю імбиру та кориці. Серед інших переваг для здоров’я, які отримали щури, було також зниження ваги.

Поділись


Новини партнерів