Фахівці назвали продукт, який потрібно виключити з раціону, щоб позбутись вісцерального жиру

Вісцеральний жир відкладається не під шкірою, а на самих внутрішніх органах. Він дуже небезпечний для здоров’я людини, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Перш за все, потрібно розуміти різницю між підшкірним та вісцеральним жиром. Будь-який зайвий жир може відкладатись у зоні живота. Те, що ви можете намацати, коли пощипуєте шкіру – це підшкірний жир. Він є у всіх. Його кількість залежить від багатьох факторів, включаючи генетику, харчування та рівень фізичної активності.

Підшкірний жир – це один зі способів зберігання енергії в організмі. Інший спосіб – відкладання вісцерального жиру.

Вісцеральний жир накопичується в черевній порожнині навколо внутрішніх органів, таких як печінка, підшлункова залоза та кишечник. Велика кількість вісцерального жиру призводить до підвищення ризику виникнення діабету 2 типу та хвороби Альцгеймера.

Одним зі способів зменшення накопичень вісцерального жиру є виключення з раціону підсолоджених напоїв.

Дослідники з Каліфорнійського університету виявили зв’язок між фруктозою та ожирінням печінки. Фруктоза – це вид простих цукрів, які додають до солодких напоїв. Дослідження включало 8 здорових чоловіків, за якими спостерігали 9 днів. У тих, хто вживав велику кількість фруктози, відклалось більше жиру навколо печінки, ніж в тих, хто вживав фруктозу в помірних кількостях. І це стало помітно трохи  більше, ніж за тиждень.

Кафедра молекулярної біології пішла ще далі. Їхня дослідницька група зібрала групу людей із зайвою вагою та ожирінням. Учасників поділили на 2 групи – одна вживала підсолоджені напої з фруктозою, друга – з глюкозою. Експеримент тривав 10 тижнів. Наприкінці експерименту обидві групи показали однакову прибавку у вазі. Однак, відкладення вісцерального жиру були значно більшими в тих учасників, які вживали фруктозу.

Науковці з кафедри харчування Каліфорнійського університету отримали подібні результати. Вони провели аналогічний експеримент з учасниками віко від 40 до 72 років і отримали такі ж результати.

Абсолютна більшість солодких напоїв містить фруктозний сироп, тому ліпше їх уникати. Також його можуть додавати у фруктові соки та молочні коктейлі.

Поділись


Новини партнерів