Чому важливо обмежити споживання горіхів

Всі ми знаємо, що горіхи надзвичайно поживні та корисні. Вони містять здорові жири, клітковину, вітаміни, мінерали, антиоксиданти та білки. Вони допомагають підтримувати здоровий рівень холестерину, зменшують ризик хвороб серця та сприяють схудненню. Крім того, горіхи забезпечують нас енергією та впливають на наше довголіття, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Горіхи не лише корисні, але й смачні та універсальні. Їх можна додавати до коктейлів, десертів та салатів. Але мало хто задумується, що горіхи можуть мати не лише позитивний, а і негативний вплив на здоров’я.

Наприклад, через горіхи можна набрати вагу. Так, горіхи рекомендують в якості закуски тим, хто хоче схуднути. Але якщо з’їсти їх забагато, то можна отримати цілком протилежний ефект, оскільки горіхи доволі калорійні. Тому не захоплюйтесь.

Досить поширеною проблемою є здуття живота та надмірне газоутворення після вживання горіхів. Винні у цьому фітати та дубильні речовини, які містяться в горіхах, і які ускладнюють травлення. Також в горіхах містяться жири, велика кількість яких може спричинити діарею.

Надлишок мигдалю, мускатного горіха та бразильського горіха може призвести до харчового отруєння. Мигдаль містить синильну кислоту, яка може спричинити проблеми з диханням, а бразильський горіх містить величезну кількість мінерального селену, з яким треба бути обережним.

Дуже легко з’їсти надто багато горіхів за раз. Однак, потрібно себе стримувати і не перевищувати рекомендовану дозу. Безпечно з’їдати не більш, ніж 42 г горіхів на добу.

Поділись


Новини партнерів