Іспанські медики розказали, хто найбільше ризикує отримати пневмонію через коронавірусну інфекцію

Іспанське дослідження показало, що вагітні жінки мають більший ризик розвитку пневмонії на тлі коронавірусної інфекції, ніж невагітні жінки, віком від 30 до 40 років. Медики спостерігали за інфікованими вагітними жінками з початку спалаху COVID-19 в Ухані в грудні минулого року, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Дослідження показало, що у вагітних жінок, які захворіли на коронавірус, у 61,5% випадків розвивалась вірусна пневмонія. В середньому, інфіковані іспанські жінки віком від 30 до 40 років, мали лише 25% імовірності виникнення пневмонії. Фахівці підтверджують, що у вагітних частіше з’являються важкі симптоми COVID-19, але не зрозуміло чому, адже не доведено, що вірус SARS-CoV-2 впливає на вагітних інакше, ніж на інших.

Reuters повідомляє, що за даними акушерського та інфекційного відділень лікарні 12 de Octubre ризик розвитку важкої пневмонії у вагітних пацієнток дуже високий і значно більший, ніж в їхніх невагітних ровесниць.

Науковці використовували дані 52 вагітних жінок, які показали позитивний результат при тестуванні на коронавірус між 6 березня та 5 квітня. 32 з них мали пневмонію, більше половини з яких потребували додаткового кисню.

На щастя, на протікання вагітності і необхідність стимулювати пологи коронавірус не впливає. Лише три пацієнтки потребували кесаревого розтину через респіраторну хворобу.

Дослідження опубліковане в медичному журналі Lancet.

Поділись


Новини партнерів