Фахівці попереджають про жахливі наслідки потрапляння коронавірусу в тканини мозку

Не зважаючи на те, що всі країни світу потроху виходять з карантину, COVID-19 продовжує поширюватись, люди й далі інфікуються та помирають. Дослідження показують, що коронавірус поширюється на всі життєво важливі органи, а не лише легені. Серед іншого, він вражає мозок, викликаючи симптоми деменції, пише Жіночий світ з посиланням на Exprеss.

Доктор Бенедикт Майкл, консультант-невролог з університету Ліверпуля, сказав: “Ми отримуємо клінічні звіти з Великобританії про незрозумілі неврологічні симптоми у пацієнтів із COVID-19. Вони варіюються від запалення мозку аж до психозу та кататонії”.

Журнал Journal of Alzheimer’s Disease закликав усіх хворих на COVID-19 пройти МРТ мозку до виписки з лікарні. Неврологи висловлюють занепокоєння через COVID-19 та його вплив на мозок.

Доктор Мажид Фотухі, невролог з Університету Джона Гопкінса, сказав: “Нам потрібно відстежувати цих пацієнтів, оскільки в деяких з них може з часом початись когнітивний спад, хвороба Альцгеймера або помутніння свідомості”.

Серена Спудіч, професор з неврології та інфекцій Єльського університету, додала: “Якщо вірус проник у тканини мозку, питання полягає в тому, чи може він поширитися на інші частини мозку і викликати ще більш серйозні неврологічні наслідки?”

Новий коронавірус також викликає рідкісні і страхітливі явища, як кататонія та синдром Гієна-Барре. Синдром Гієна-Барре – це рідкісне аутоімунне захворювання, що вражає нервову систему. В основному він впливає на кінцівки, викликаючи оніміння, слабкість та біль. Цей синдром лікується, однак інколи він може становити небезпеку для життя, а в деяких випадках пацієнти стикаються довгостроковими наслідками хвороби. Синдром Гієна-Барре може вражати людей будь-якого віку, але найчастіше на нього страждають дорослі чоловіки.

За даними експертів, неврологічні пошкодження від COVID-19 можуть спричинити такі розлади, як хронічна втома та депресія, навіть серед молодих людей, у яких хвороба протікає порівняно легко. Також у хворих на коронавірус фіксують манію, психоз, розгубленість, депресію та хронічну втому.

Поділись


Новини партнерів