Фахівці розповіли, який продукт допоможе знизити рівень холестерину за три місяці

Холестерин – це воскоподібна речовина, що міститься в нашій крові. Вона може бути як корисною, так і шкідливою для організму. Наше тіло використовує холестерин для побудови клітин, однак його надлишок може збільшити ризик серцевих хвороб, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Це пов’язано з тим, що зайвий холестерин відкладається на стінках судин. Поступово ці відкладення наростають, ускладнюючи проходження крові по судинах. Як пояснюють фахівці з клініки Mayo, іноді ці відкладення можуть раптово відриватись і утворюється згусток, що спричиняє інфаркт або інсульт.

Високий рівень холестерину може бути обумовлений генетично, але куди частіше він є наслідком неправильного способу життя, тому контроль за ним значною мірою у наших руках. Деякі продукти харчування можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові.

Одним з таких продуктів є часник. Дослідження 2016 року показало, що регулярне вживання в їжу часнику допомагає контролювати рівень холестерину. Більш раннє дослідження показало, що щоденне вживання одного зубчика часнику за три місяці знижує загальний рівень холестерину на 9%.

Також у цьому дослідженні підтвердилось, що завдяки антиоксидантам, які містяться в часнику, утворюється значно менше холестеринових бляшок.

Однак, є гарні новини й для тих, хто не любить часник. Збільшити кількість антиоксидантів у вашому раціоні можна за допомогою спецій. Зверніть увагу на шавлію, орегано, м’яту, чебрець, гвоздику, духмяний перець, корицю, а також свіжу зелень, як кріп, кінза чи майоран.

Крім того, зменшити рівень холестерину в крові допоможуть жирні сорти риби, насіння, горіхи та продукти з цільного зерна.

А до продуктів, яких варто уникати, належать оброблене м’ясо, продукти, що містять насичені жири, а також солодощі.

Не забувайте також про фізичну активність. Медики рекомендують приділяти вправам помірної інтенсивності щонайменше 2,5 години на тиждень. Це допоможе підвищити рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ, що протидіє шкідливому впливу “поганого” холестерину ЛПНЩ.

Поділись


Новини партнерів