Як арахіс допомагає схуднути

Дієта для схуднення в багатьох асоціюється з прісною та вареною їжею, однак насправді це неправильне уявлення. Багато смачних та поживних продуктів можуть допомогти скинути зайві кілограми та контролювати свою вагу в подальшому, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Коли ви обираєте здорові закуски, зверніть увагу на арахіс. Він багатий на білок, здорові жири, клітковину та інші корисні речовини. Крім того, це надзвичайно універсальний продукт, який можна додавати як до салатів, так і до десертів.

Завдяки високому вмісту клітковини, арахіс дарує довге відчуття ситості. Ви можете вживати його в якості перекусу між основними прийомами їжі, щоб уникнути переїдання та споживання шкідливих високооброблених закусок. Також, завдяки клітковині арахіс допомагає очистити кишечник. Кілька досліджень показали, що помірне споживання арахісу допомагає скинути вагу.

Крім того, дослідження, опубліковане в журналі The Journal of Nutrition, показало, що вживання багатої на білок їжі пришвидшує спалення калорій. Так, арахіс сам по собі доволі калорійний, але не всі калорії засвоюються, оскільки ми не можемо подрібнити зубами арахіс на достатньо дрібні шматочки, аби вони могли легко перетравитись.

До того ж, арахіс містить здорові жири, які допомагають знизити ризик ожиріння, виникнення запалень та хвороб серця.

Тому, якщо ви намагаєтесь схуднути або контролювати свою вагу, варто включити до свого раціону невелику кількість арахісу. Зловживати ним не слід.

Купуйте арахіс, який пройшов мінімальну обробку. Горіхи з великую кількістю солі або цукру не принесуть користі, але сильно збільшать споживання калорій. Найкраще вживати арахіс у сирому вигляді.

Поділись


Новини партнерів