Як вчасно розпізнати депресію

Хочемо ми цього, чи ні, але всі ми час від часу почуваємось самотніми, сумними або пригніченими. Але коли ці відчуття починають впливати на наше фізичне самопочуття, можуть постраждати різні аспекти нашого життя, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

На думку фахівців з психічного здоров’я, депресія несе в собі високий ризик самогубства, якщо її не лікувати.

Клінічна депресія – це поширена та серйозна проблема із психічним здоров’ям, яка впливає і на настрій, і на думки, і на фізичне здоров’я. Вона може вплинути на те, як ви їсте, спите, сприймаєте себе та оточуючих. Симптоми депресії індивідуальні та змінюються від людини до людини.

Але якщо ви зможете розпізнати депресію в себе або близької людини, ви зможете вчасно звернутись по допомогу і уникнути страшних наслідків цієї хвороби.

Найпоширеніші ознаки депресії включають почуття безпорадності та безнадії, плаксивість, втрату інтересу до повсякденних справ, гнів і дратівливість, проблеми з концентрацією та прийняттям рішень, безсоння або пересипання, втрату апетиту, сум та тривожність, а також суїцидальні думки.

У більшості випадків депресія успішно лікується, якщо її вчасно розпізнати, правильно лікувати та, звичайно, за умови підтримки близьких. На жаль, за підрахунками фахівців половина випадків депресії не діагностована і люди не отримують належного лікування. Якщо ви помічаєте у себе якісь із перерахованих симптомів та почуваєтесь пригніченими багато днів, чи навіть тижнів, обов’язково зверніться по медичну допомогу. Однак потрібно зауважити, що деякі з цих симптомів можуть бути спричинені іншими проблемами зі здоров’ям.

Поділись


Новини партнерів