Як уникнути нападів мігрені під час подорожі

Кожен, хто страждає від мігрені, може підтвердити, що це найгірший різновид головного болю, який може сильно вплинути на наше повсякденне життя. Причини мігрені ще не вивчені до кінця, вважається, що на її появу можуть вплинути як генетичні фактори, так і зовнішні, скажімо стрес, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Коли ми подорожуємо під час пандемії, рівень стресу зростає, адже ми не можемо не хвилюватись через ризик інфікування, коли знаходимось у закритому просторі з багатьма незнайомими людьми, а це може спровокувати мігрень. Якщо ви часто страждаєте від мігрені і найближчим часом плануєте подорожувати, варто вжити певних застережних заходів, які допоможуть вам уникнути нападів мігрені.

Мігрень – це сильний головний біль, який часто супроводжується нудотою, блювотою та чутливістю до світла і звуку. Мігрені можуть тривати від 4 годин до трьох днів, і їх зазвичай переносять важче, порівняно з звичайним головним болем. Щоб уникнути мігрені під час подорожі, варто підготуватись заздалегідь.

Перш за все, потрібно знизити рівень стресу. Оскільки стрес провокує мігрені, ви повинні намагатись керувати стресом, викликаним необхідністю подорожувати під час пандемії. Складіть план подорожі, почніть виконувати дихальні вправи. Складіть список речей, які ви маєте взяти з собою та дрібних справ, які потрібно зробити перед від’їздом, наприклад, перекрити воду чи газ. Це допоможе вам нічого не забути і не хвилюватись, що знизить ризик нападів мігрені.

Простежте, щоб у вас були при собі сонцезахисні окуляри. Напади мігрені роблять нас чутливими до світла. Навіть зовсім невелика його кількість може посилити біль. Носіння сонцезахисних окулярів вирішить цю проблему. Якщо в дорозі ви відчуєте навіть найменший головний біль, одразу вдягніть окуляри.

Дуже важливо мати при собі знеболювальне. Насправді, ці ліки всі повинні брати в дорогу в будь-який час. Однак, потрібно бути обережними і не перевищувати рекомендоване дозування.

Ще один момент, про який люди часто забувають – напад мігрені може бути спровокований голодом. Тому поїжте перед від’їздом і майте при собі якісь закуски, що можна перехопити нашвидкоруч.

Не варто легковажити головним болем. Пам’ятайте, головні болі входять до переліку симптомів COVID-19. Якщо у вас з’явились будь-які інші симптоми крім головного болю, негайно зверніться до медиків.

Поділись


Новини партнерів