Фахівці розказали, як броколі допомагає покращити травлення

Останнє, чого нам хотілось би в ці спекотні дні – це проводити довгий час у туалеті. Побічні ефекти самоізоляції, спричинені нестачею фізичної активності, вживання нездорової їжі та порушенням режиму харчування, і так позначились на нашому здоров’ї, а тепер до них додалася ще й палюча спека. Тож проблеми з травленням стали звичною справою для багатьох, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Якщо ваше харчування призвело до запорів, воно ж може допомогти їх позбутися. Звісно, за умови, що ви внесете до свого раціону деякі зміни. Хоча є багато продуктів, які можуть допомогти вам покращити травлення, броколі особливо вирізняється серед них.

За словами доктора Рупалі Датта, “броколі багата на нерозчинну клітковину, що робить її чудовою їжею для забезпечення безперебійного травлення”. Клітковина також створює відчуття ситості, що запобігає переїданню, яке є головним винуватцем запорів.

Антибактеріальні, фітохімічні та антиоксидантні властивості броколі, допомагають знизити ризик всіх видів інфекцій та захворювань. Дієтолог доктор Анжу Соуд, говорить про броколі: “Це низькокалорійний овоч, наповнений антиоксидантами та основними мінералами”.

Сульфорафан, сполука, присутня в броколі, може перешкоджати розмноженню деяких мікроорганізмів у кишечнику, які завдають шкоди системі травлення.

Крім того, броколі – це чудове джерело вітаміну С, який відіграє значну роль у формуванні імунітету та зміцненню загального здоров’я.

Всі перераховані корисні властивості броколі роблять його незамінним для боротьби з запорами, які можуть приносити сильний дискомфорт, особливо під час літньої спеки. Але важливий також спосіб споживання цього неймовірно корисного овоча. Не розраховуйте, що додавання броколі до макаронів з сиром або піци вирішать вашу проблему. Насправді, це може її навіть поглибити.

Варто зосередитись на легких та поживних стравах, таких як рагу, супи, салати чи овочеві соки.

Поділись


Новини партнерів