Науковці знайшли зв’язок між гіпертонією та здоров’ям кишечника

Зміна дієти може сильно допомогти людям, які страждають на гіпертонію. Зазвичай винуватцем таких проблем, як хвороби серця, ниркова недостатність та погіршення пам’яті, є саме раціон з високим вмістом солі. Нове дослідження підтвердило гіпотезу, що зменшення споживання солі може допомогти покращити здоров’я кишечника та знизити артеріальний тиск, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Організації охорони здоров’я, в тому числі й Американська асоціація серця, рекомендують споживати не більш, ніж 2300 мг солі на добу. Перевищувати цю норму шкідливо, особливо для людей, що страждають на гіпертонію.

Щоб підтвердити актуальність цих рекомендацій, науковці з Університету Огаста, що в штаті Джорджія, обстежили кров 145 дорослих людей, які не лікували свою гіпертонію, але дотримувались рекомендацій зі споживання солі протягом шести тижнів. Команда виявила, що дієта з обмеженою кількістю солі призводить до підвищення рівня жирних кислот з коротким ланцюгом, які підтримують здоровий мікробіом у кишечнику.

У пацієнтів, що страждали на гіпертонію, спостерігалось зниження артеріального тиску і зниження жорсткості кровоносних судин.

Молекулярний генетик доктор Гайдун Чжу, пояснює: “З’явились нові дані, які свідчать про те, що раціон з великою кількістю солі впливає мікробіом кишечника, особливо на тваринних моделях. Однак, даних щодо впливу такого харчування на людей було дуже мало. Ми зараз намагаємося зрозуміти механізми цього впливу”.

Дослідження вказує на існування прямого зв’язку між мікробіомом кишечника, високим кров’яним тиском та впливом на них дієти з високим вмістом солі. Результати дослідження було опубліковано  в журналі Hypertension.

Поділись


Новини партнерів