Які переваги для здоров’я може дати звичайна питна вода

Всі ми знаємо про те, що вода необхідна людському тілу. Ми складаємося з води більш, ніж на 60% і її нестача одразу ж позначається на нашому здоров’ї. Про рекомендацію випивати не менш, ніж 2 літри води на добу, щоб контролювати свою вагу, відомо кожному, але вода необхідна нашому організму не лише для цього, пише Жіночий світ з посиланням на WhatsNew2day.

Перш за все, вода допомагає покращити травлення та прискорити метаболізм. Саме завдяки цьому вона допомагає схуднути. Надлишкова вага та ожиріння збільшують ризик діабету, проблем із суглобами та серцевих захворювань.

Також вода допомагає підтримувати нормальний артеріальний тиск та уникнути гіпертонії, яка може стати причиною серцевого нападу.

Якщо ви страждаєте на цукровий діабет, то напої з високим вмістом цукру краще замінити звичайною питною водою. Це допоможе уникнути підвищення рівня глюкози у крові, а також зневоднення. Якщо ви полюбляєте солодкі напої, то можете додати фрукти та ягоди у чисту воду.

Лікарі радять пити воду під час їжі або одразу після неї, щоб покращити травлення. Вода допомагає розщепити важку їжу та покращує засвоєння поживних речовин. Вона також допомагає уникнути запорів.

Зараз, коли прийшла літня спека, особливо важливо підтримувати температуру тіла і в цьому нам також допомагає звичайна питна вода. Крім того, вживання достатньої кількості води допомагає нам компенсувати вологу, яку ми втрачаємо разом з потом. Під час виконання вправ теж важливо пити воду, оскільки фізична активність призводить до підвищення температури тіла та посилення потовиділення.

Якщо ви піклуєтесь про свою шкіру, то в першу чергу ви потребуєте не дорогих кремів, а достатньої кількості вологи. Сухість, вугрі, екзема та псоріаз ніколи не зникнуть, якщо шкіра буде зневодненою. Як вже згадувалось, вода допомагає засвоюватись поживним речовинам, які потрібні для здоров’я шкіри. Крім того, добре зволожена шкіра стає більш еластичною.

Дослідження показали також, що вживання води допомагає покращити концентрацію та пам’ять. Це пов’язано з тим, що мозок отримує більше кисню та поживних речовин.

Поділись


Новини партнерів