Дослідження показало, що при легких випадках COVID-19 можуть вироблятись антитіла

Навіть у людей, які перенесли COVID-19 з легкими симптомами, можуть виробитись антитіла, які забезпечать їм захист на кілька тижнів або більше. Це результати французького дослідження, яке розглядало випадки легкої інфекції у медперсоналу, пише Жіночий світ з посиланням на Sunday Times.

Свої результати, які поки не були розглянуті рецензентами, науковці називають обнадійливими, в перше чергу через те, що про роботу імунітету проти нового коронавірусу відомо дуже мало, особливо у людей з легкими випадками коронавірусної інфекції.

“Ми знали, що люди з важкими формами захворювання виробили антитіла протягом 15 днів від появи симптомів”, – сказав Арно Фонтане, керівник відділу глобального здоров’я Університету ім. Пастера, який проводив дослідження в університетській лікарні в Страсбурзі. “Тепер ми знаємо, що при легких випадках хвороби відбувається те ж саме, навіть якщо показник антитіл буде меншим”.

В дослідженні взяли участь 160 співробітників двох лікарень у Страсбурзі, які перенесли COVID-19 у легкій формі. Два типи серологічних тестів показали, що майже всі медичні працівники – 153 з 160 в одному випадку, 159 з 160 в іншому – виробили антитіла протягом 15 днів після початку інфекції.

Використовуючи окремий тест, щоб визначити, чи може антитіло нейтралізувати вірус, науковці виявили, що приблизно у 98% добровольців все ще були антитіла в проміжку між 28 і 41 днями після появи перших ознак зараження.

У заяві, яку було опубліковано 26 травня, сказано, що з часом нейтралізуюча активність антитіл зростає.

Олів’є Шварц, керівник відділу вірусів та імунітету Університету ім. Пастера, зазначає, що тепер їхня мета – здійснювати моніторинг стійкості реакції антитіл та їх здатності до нейтралізації вірусу протягом більш тривалого терміну.

Поділись


Новини партнерів