5 причин включити до свого раціону чорницю

В це може бути важко повірити, але ця маленька ягода – один з найкорисніших продуктів, що вам доступний. Чорниці можна їсти як окрему страву, додавати до ранкової каші, коктейлів, випічки, млинців та вафель, пише Жіночий світ

Ось 5 причин, з яких ви повинні додати чорницю до свого раціону:

Чорниця багата на антиоксиданти. Антиоксиданти нам необхідні, щоб захистити клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами, а чорниця – один з тих продуктів, який містить антиоксиданти у величезній кількості. Антиоксиданти допомагають також відновитись клітинам, до пошкодження яких призвели забруднення повітря, вживання алкоголю, неправильне харчування, механічне пошкодження тканин, інфекції та навіть засмага.

Чорниця зміцнює кістки. Чорниця – прекрасне джерело вітаміну К, який на стільки ж важливий для здоров’я кісток, як і кальцій, а його дефіцит є однією з ознак остеопорозу. Також вітамін К важливий для здоров’я серця та бере участь у процесі згортання крові.

Чорниця допомагає контролювати артеріальний тиск. Вживання чорниці пов’язане зі зниженням рівня “поганого” холестерину, що полегшує роботу для серця і знижує артеріальний тиск. Дослідження, проведені шляхом спостережень, показали, що правильний прийом антоціанів (основних антиоксидантів, що містяться в чорниці) зниже ризик серцевих нападів на 32%.

Чорниця сповільнює психічне старіння. Окислювальний стрес, який спричиняють вільні радикали, також може вплинути на мозок і прискорити його процес старіння. Дослідження показали, що вживання в їжу чорниці може допомогти поліпшити роботу мозку у літніх людей з легкими когнітивними порушеннями, а також затримати психічне старіння на два роки.

Чорниця допомагає схуднути. 100 г чорниці містить всього 44 калорії. На 85% чорниця складається з води. Також вона містить багато клітковини, тому вона ситна і чудово стримує голод. Дослідження також показали, що антоціани, які містяться в чорниці, підвищують чутливість до інсуліну у пацієнтів із ожирінням та можуть знизити ризик діабету 2 типу.

Поділись


Новини партнерів