Нутриціолог розповіла, що допоможе прибрати жир на животі після 40 років

Нутриціолог розповіла, що допоможе прибрати жир на животі після 40 років

Прибрати жир на животі в певному віці стає серйозною проблемою, але вживання продуктів, які покращують обмінні процеси і нормалізують гормональний фон, допоможе її вирішити. Про це розповіла спортивний нутриціолог, фахівець з корекції ваги Катерина Медушкіна.

Багато жінок після 40 років помічають: на животі починає інтенсивніше накопичуватися жир, прибрати який стає набагато важче, ніж раніше. За словами Катерини, однією з головних умов схуднення в цій частині тіла після 40 років є збалансоване співвідношення гормонів. Особливо двох – естрогену і прогестерону.

Експерт констатує: нормалізувати їх баланс допоможе вживання багатих жирами продуктів.

«Норма споживання жирів для жінок після 40 років становить від 60 до 200 грамів на добу. Причому половина цієї кількості – жири тваринного походження», – розповіла Медушкіна.

Тим, хто хоче прибрати відкладення на животі, нутриціолог рекомендує вживати – в рамках зазначеної кількості – вершкове масло, жирні молочні продукти (сири, сир), яйця. М’ясо з прошарком жиру і сало також повинні бути присутніми в раціоні, хоча не більше двох разів на тиждень.

Інший важливий компонент – це фітоестрогени, рослинні речовини, які є аналогами жіночих естрогенів. Їх споживання також захищає від гормонального дисбалансу, що змушує організм посилено збирати жир. Кращі джерела: насіння льону, бобові, соя, водорості, деякі овочі (часник, гарбуз, спаржа, капуста, шпинат), фрукти (сливи, груші). Обов’язково включайте ці продукти в раціон!

Крім того, нутриціолог наголошує на важливості омега-3 жирних кислот. Їх норма після 40 років – 1,1 міліграма в добу. Забезпечують організм  необхідними кислотами жирна риба, нерафіновані олії, горіхи, насіння, авокадо.

Ще один борець з жиром на животі – це клітковина. Вона покращує моторику кишечника і дає тривале насичення, що важливо в процесі схуднення. Медушкіна порадила отримувати клітковину зі злакових цільнозернових каш, овочів, листової зелені, твердих фруктів з низьким глікемічним індексом.

«Одночасно необхідно скоротити споживання оброблених продуктів, дешевих кондитерських виробів, фастфуду, солодких напоїв, білого хліба і випічки з борошна вищого гатунку, білого рису, картоплі, кукурудзи. Ці продукти, містять багато калорій, але недостатньо мінеральних речовин і вітамінів, до того ж відрізняються високим глікемічним індексом, – значить, сприяють набору зайвої ваги», – резюмувала фахівець.

Поділись


Новини партнерів