Чому важливо отримувати достатньо вітаміну Е та де його можна знайти

Через пандемію коронавірусу ми стали більш відповідально ставитись до свого здоров’я. Питання схуднення, чистої шкіри та покращення стану волосся тепер лежить не у площині відповідності якимось стандартам краси, а у площині збереження здоров’я, пише Жіночий світ.

Те, що ми їмо, безумовно відображається на нашій зовнішності. Здорове харчування, яке забезпечує організм всіма поживними речовинами, зробить нас більш енергійними, волосся міцним, а шкіру сяючою та гладкою.

Не останню роль в здоровому раціоні відіграють вітаміни. Вони необхідні для синтезу певних гормонів та ферментів, а також для регулювання багатьох функцій організму. Одним з таких компонентів є вітамін Е, один з найпоширеніших компонентів доглядової косметики.

Вітамін Е – потужний антиоксидант, який допомагає зменшити шкоду від дії вільних радикалів, а також зменшує шкідливу дію ультрафіолету. Також вітамін Е допомагає протидіяти старінню шкіри. Тому необхідно вживати достатню кількість вітаміну Е, бажано саме з харчових джерел. Особливо важливо це після 40 років, оскільки кількість вітаміну Е в шкірі знижується з віком.

До багатих на вітамін Е продуктів належать жирні сорти риби та інші морепродукти, зелені овочі, такі як капуста, салатний лист, шпинат та броколі, горіхи та насіння, а також рослинні олії, такі як оливкова та соняшникова.

Поділись


Новини партнерів