Як захистити серце під час літньої спеки

Люди, які мають проблеми з серцем, часто стикаються з погіршенням самопочуття в літній сезон, коли спекотна погода – не рідкість. Але незалежно від того, маєте ви проблеми з серцем, чи ні, необхідно уникати перегрівання та підтримувати достатній рівень вологи в організмі, пише Жіночий світ.

Високі температури створюють додаткове навантаження на серце та систему кровообігу загалом через те, що разом з потом ми втрачаємо величезну кількість рідини. Крім того, спека та вологість сприяють посиленню приливу крові до шкіри, що вимагає пришвидшення роботи серця. В поєднанні з препаратами від гіпертонії, пришвидшення серцебиття може стати причиною різкого падіння артеріального тиску.

Хірург-кардіолог Вівек Махаджан каже, що низький тиск та прискорений серцевий ритм є факторами ризику серцевої недостатності, особливо для тих, хто має схильність до серцевих хвороб. Щоб зменшити ризики, він рекомендує випивати хоча б 1,25 л води на день та скоротити споживання солі.

Пацієнтам похилого віку з гіпертонією чи серцевою недостатністю особливо важливо максимально скоротити ризики, оскільки саме серед цієї групи людей найбільше зростає кількість серцевих нападів в спекотний сезон.

Тому, для того, аби захистити серце під час літньої спеки, варто дотримуватись таких порад:

  • Пийте достатню кількість води, особливо під час та після фізичної активності. Скоротіть споживання кофеїну та алкоголю.
  • Пацієнтам з серцевою недостатністю варто пити достатньо води та здавати аналізи на рівень натрію у крові, щоб відрегулювати споживання солі.
  • Їжте менше важкої для шлунка їжі, збільшіть споживання свіжих фруктів та овочів, які допомагають втамувати голод і забезпечують додаткове зволоження.
  • Уникайте фізичних навантажень у сильну спеку, виконуйте вправи тільки у кондиціонованих приміщеннях.
  • Носіть легкий одяг з натуральних тканин, бажано бавовни.
  • Якнайбільше часу проводьте в приміщеннях з кондиціонерами та вентиляторами.
  • Не виходьте з приміщення в найспекотнішу пору дня.
  • Коли виходите на вулицю, наносьте сонцезахисний крем, вдягайте капелюшок та завжди майте при собі пляшечку води.
  • Регулярно перевіряйте артеріальний тиск, зверніться до лікаря, якщо помічаєте значні коливання.

Ці заходи обережності допоможуть вам пережити літню спеку і зменшити ризик її несприятливих наслідків.

Поділись


Новини партнерів