Для кого корисний чай з фенхелем і як його правильно готувати

Загальновідомо, що трав’яні чаї корисні для здоров’я. Чай з фенхелю – не виключення. Він може допомогти покращити зір, усунути проблеми з травленням, знизити артеріальний тиск та допомогти схуднути, пише Жіночий світ

Щоб приготувати чай з фенхелю, вам знадобиться 1-2 столові ложки насіння фенхелю, 2 склянки води, трохи м’яти та меду.

Відваріть насіння фенхелю у воді. Потім додайте у відвар кілька листків м’яти і дайте йому покипіти 2-3 хвилини. Процідіть напій через ситечко та додайте меду за смаком.

Такий чай надзвичайно корисний для травлення. По-перше, він сприяє розслабленню м’язів та кишечника, по друге стимулює вироблення жовчі. Також він допоможе вирішити проблему надмірного газоутворення та здуття живота.

Завдяки тому, що чай з фенхелю допомагає покращити травлення та подовжує відчуття ситості, він допомагає уникнути зайвих перекусів, що сприяє пришвидшенню схуднення.

Крім того, чай із фенхелю дуже корисний для людей з респіраторними проблемами, наприклад, за результатами досліджень, фенхель допомагає полегшити симптоми астми.

Завдяки антиоксидантним та протизапальним властивостям, фенхель допомагає зменшити запалення та захищає організм від дії вільних радикалів.

Крім переліченого, чай з фенхелю здатен полегшити менструальний біль, посилити лактацію, а також допомогти контролювати рівень цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів