Науковці знайшли несподіваний зв’язок між ходьбою та креативним мисленням

Ходьба – це чудовий вид фізичних вправ, який дозволяє покращити загальний стан організму та самопочуття. Вона може допомогти контролювати вашу вагу, знизити ризик виникнення діабету другого типу та захворювань серця. А зараз нове дослідження науковців за Стенфордського університету показало, що ходьба стимулює креативне мислення, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

За результатами дослідження, учасники, які займались ходьбою при тестуванні на креативність, показували, в середньому, на 60% кращі результати, ніж ті, хто в основному сидів.

Вчені з’ясували, що ходіння, як в приміщенні, так і на вулиці, суттєво піднімає креативність людини, при чому було встановлено, що головну роль відіграє все-таки ходьба, а не навколишнє середовище. Один з експериментів, учасники якого сиділи, ходили по вулиці та по біговій доріжці у кімнаті, показав, що люди, які ходили в приміщенні та ті, хто прогулювався вулицею, показали на тестуванні приблизно однакові результати і вдвічі частіше творчо розв’язували завдання, ніж ті учасники, які сиділи.

“Я очікував, що вихід на вулицю посилить креативне мислення, однак те, що ходіння по біговій доріжці в нудному приміщенні дало такий самий результат, мене здивувало”, – прокоментував співавтор дослідження Мерілі Оппеццо.

Дослідники кажуть, що їхні результати не свідчать про необхідність прогулянок перед виконанням абсолютно кожного завдання, але вони можуть допомогти тим, хто потребує свіжих ідей.

Дослідження включало чотири експерименти, в яких брали участь 176 людей. Вони виконували завдання, що зазвичай використовуються дослідниками для вимірювання рівня творчого мислення.

Також, як і будь-яка інша фізична активність, ходьба допомагає контролювати вагу. Сидячий спосіб життя пов’язаний з підвищеним ризиком ожиріння, діабету другого типу, раку та передчасної смерті. За даними клініки Mayo, люди, що додали до свого розпорядку дня лише 30 хв швидкої ходьби, спалюють щодня 150 додаткових калорій. Звісно, якщо ви ходитимете довше, то спалите більше калорій.

Ось декілька порад, які допоможуть вам збільшити час ходіння, не вносячи суттєвих змін до звичного розпорядку дня:

  • Стійте або ходіть по кімнаті, коли розмовляєте по телефону
  • Уникайте довгого сидіння за столом чи роботи за комп’ютером, час від часу відволікайтесь, щоб зробити зарядку або просто пройтись кімнатою
  • Уникайте довгого перекладу телевізора
  • Відмовтесь від ліфта, користуйтесь сходами
  • Заведіть активні хобі, скажімо садівництво, це допоможе збільшити витрату калорій

Тож варто збільшити кількість піших прогулянок, щоб зберегти здоров’я та покращити креативне мислення.

Поділись


Новини партнерів