Чому варто додати в свій раціон насіння чіа, якщо ви хочете схуднути

Для ефективного схуднення ви повинні регулярно виконувати фізичні вправи та дотримуватись збалансованої дієти. Багато продуктів харчування здобули величезну популярність саме тому, що мають властивості, які сприяють швидкому схудненню. Одним з таких продуктів є насіння чіа, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Насіння чіа містить багато поживних речовин та вважається одним з найкращих вегетаріанських джерел білка. Вживати насіння чіа можна по-різному.

Дієтолог Суміта Бісвас пояснює: “Останнім часом насіння чіа здобуло таку популярність не лише тому, що воно є прекрасним джерелом білка, жирних кислот омега-3 та клітковини, а і тому, що його можуть вживати вегетаріанці та чутливі до глютену люди. Розчинна та нерозчинна клітковина, білки та жирні кислоти омега-3 роблять насіння чіа надзвичайно ситним продуктом. При цьому воно також придушує апетит та зменшує кількість калорій, які засвоюються організмом, що дуже допомагає у схудненні”.

Крім того, насіння чіа може бути прекрасним джерелом кальцію для людей з непереносимістю лактози, а також може допомогти знизити артеріальний тиск та рівень цукру в крові.

Насіння чіа додають як до їжі, так і до напоїв. Можна залити його водою на ніч, а вранці випити настояний напій, за смаком додавши до нього мед або лимон. Також його часто додають в коктейлі, смузі та фруктові соки.

Якщо ж говорити про їжу, то насіння чіа може стати чудовим доповненням до вашої ранкової каші, приміром вівсяної або кукурудзяної.

Поділись


Новини партнерів