Як приготувати простий пробіотик на основі рису вдома

Пробіотики – це живі мікроорганізми, які можна вживати разом із ферментованими продуктами та добавками.

Декілька досліджень показали, що порушення бактеріального балансу кишечника позначається на нашому імунітеті. Пробіотики як раз допомагають цей баланс відновити, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes. Крім того, пробіотики допомагають скинути вагу та покращити травлення.

Щоб виготовити пробіотик вдома, вам знадобиться декілька речей. Це глиняна миска, відварений рис та вода.

Візьміть від однієї до трьох столових ложок відвареного білого рису та покладіть їх до глиняної миски. Додайте до рису трохи води і залиште цю суміш на 8-10 годин. Зранку до сніданку з’їжте цей рис та випийте воду з нього.

Потрібно розуміти, що в нас в кишечнику є як корисні бактерії, так і шкідливі. Щоб залишатися здоровими, нам потрібно, щоб “хороші” бактерії переважали. Але під впливом багатьох факторів кількість корисних бактерій може знизитись, і тоді виникає дизбактеріоз та починає страждати наше здоров’я.

Здоровий кишечник – це важлива частина міцної імунної системи. Комбінація пробіотиків зі здоровим харчуванням та регулярними фізичними вправами допоможуть вам підтримувати бактеріальний баланс кишечника, що зміцнить ваш імунітет та покращить травлення.

Поділись


Новини партнерів