Навіть один прийом жирної їжі може вплинути на роботу вашого мозку

Під час карантину багато хто відчуває психологічний дискомфорт та перепади настрою. Величезна кількість людей знайшли розраду в куховарстві та частих перекусах, причому споживання нездорової їжі сильно зросло, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Щоденні дієта людей сильно змінилась, вона почала включати все більше жирної їжі та продуктів з високим вмістом цукру. І хоча така їжа дозволяє зняти стрес, вона також впливає на наше здоров’я та продуктивність.

Якщо вірити результатам нового дослідження, навіть одноразове вживання їжі з високим вмістом насичених жирів може сильно знизити нашу здатність до концентрації та зосередження уваги. Результати дослідження були опубліковані в American Journal of Clinical Nutrition.

В дослідженні взяла участь 51 жінка. Вони проходили тести на уважність та концентрацію після того як їли одну й ту ж страву, але приготовану різними способами – з насиченими або ненасиченими жирами.

Після споживання їжі з великою кількістю насичених жирів, результати були гіршими, що дозволяє припустити існування зв’язку між жирною їжею та роботою мозку.

Аннеліза Медісон, провідна авторка дослідження та аспірантка клінічної психології Державного університету штату Огайо, сказала: “Більшість попередніх досліджень, що вивчали вплив дієти на роботу мозку, розглядали результат дотримання досліджуваного раціону протягом певного періоду часу. Ми ж побачили, що вплив має навіть одноразовий прийом їжі”.

“Оскільки обидва варіанти страв були досить жирними та потенційно шкідливими, потрібно провести ще один експеримент, де їжа з високим вмістом насичених жирів буде порівнюватись з нежирними стравами. Тоді, можливо, різниця буде ще більш помітною”, – додала вона.

Поділись


Новини партнерів