Щоб уникнути неприємних наслідків для організму краще всього купувати сезонні фрукти і овочі. Про це заявила лікар-дієтолог, співробітник Медакадемії Кримського федерального університету (КФУ) Ірина Сухарєва.
Спеціаліст порадила відмовитися від покупки занадто яскравих овочів і фруктів надто правильної форми. Найімовірніше, в них підвищений рівень нітратів. Сухарєва порадила придбати кишеньковий Нітратометр і завжди тестувати товар перед покупкою. Сухарева підкреслила, що отруїтися нітратами можна, перевищивши поріг безпечної добової дози.
Вона також підкреслила, що найбільш висока їх концентрація спостерігається в селері, броколі, буряках, кавунах, динях, зеленій цибулі і салаті.
Також дієтолог дала і інші корисні рекомендації по вибору товару.
«До настання “офіційного” сезону тих чи інших овочів, ягід або фруктів намагайтеся звести їх вживання до мінімуму. Намагайтеся вибирати плоди середнього розміру. Також ні в якому разі не беріть овочі і фрукти, з-під шкірки яких просвічують коричневі або сіруваті плями», – повідомила дієтологиня.