Дослідження показало, що кофеїн може знизити ризик виникнення хвороби Паркінсона

Нове дослідження показало, що вживання напоїв з кофеїном, таких як чай або кава, може знизити ризик розвитку хвороби Паркінсона (ХП), пише Жіночий світ з посиланням на Independent.

Виявивши, що кофеїн та урати проявляють певні захисні властивості у тварин, дослідники з Гарвардської Медичної школи вирішили перевірити, чи так само вони впливають на людей.

Дослідження, яке враховувало поправки на такі фактори як вік та ІМТ, показало, що зі збільшенням споживання кофеїну, ризик захворювання зменшувався.

Результати дослідження було опубліковано в Journal of Parkinson’s Disease. У ньому взяли участь 369 осіб з ХП та 197 осіб без неї.

Рахіт Бакші, провідний науковий співробітник, який працює в кафедрі неврології, сказав: “І кофеїн, і урати мають нейропротекторні властивості”.

“Вони обидва проявили захисні властивості на тваринних моделях хвороби Паркінсона і збільшили шанси на уповільнення прогресування хвороби”, -додав він.

Однак науковці застерігають, що довгострокові ефекти від вживання кофеїну ще не вивченні.

Професор Бас Блум, консультант-невролог, заявив, що сильна сторона дослідження полягає у його “надійному підході”, включаючи ретельний моніторинг великої групи людей з ХП.

Він сказав: “Це дослідження заклало основу для подальшого вивчення методів лікування, які дозволять уповільнити розвиток цієї невблаганно прогресуючої хвороби”.

Хвороба Паркінсона – це дегенеративне захворювання вражає організм, порушуючи рух, контроль над м’язами та рівновагу.

Поділись


Новини партнерів