Як приготувати традиційний індійський напій для схуднення та зміцнення імунітету

Через пандемію коронавірусу питання покращення роботи імунної системи стоїть гостро, як ніколи. Крім того, через карантинні заходи більшість із нас почали рухатись значно менше, а робити перекуси – значно частіше. Найкраща новина полягає в тому, що існує напій, який одночасно сприяє зміцненню імунітету та пришвидшенню схуднення – це традиційний індійський чай масала, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Масала чай готується на основі чорного чаю, молока, та суміші спецій, яку можна приготувати за власним смаком. Зазвичай вона включає гвоздику, кардамон, корицю, чорний перець, куркуму, зірки бадьяну та мед.

Гвоздика містить антиоксидант евгенол, а також має потужні протизапальні властивості. Ця ароматна спеція також містить вітаміни та мінерали, які можуть допомогти покращити ваше загальне здоров’я. Різні дослідження показали, що гвоздика також має антивірусні, антибактеріальні, протигрибкові та антисептичні властивості.

Кардамон – спеція, що відома своїми антиоксидантними властивостями. Також він допомагає запобігти хронічним запаленням. Дослідження також показали, що кардамон може допомогти при гіпертонії, метаболічному синдромі та діабеті.

Кориця відома своїм смаком та ароматом і часто використовується для приготування десертів та напоїв. Кориця допомагає регулювати рівень цукру в крові, знижує ризик серцево-судинних захворювань та має потужні протизапальні і антибактеріальні властивості.

Чорний перець, крім того що має антиоксидантні та протизапальні властивості, також допомагає організму краще засвоювати куркумін, підсилюючи таким чином лікарські властивості куркуми. Крім того, чорний перець містить корисний для імунітету вітамін С.

Куркума, завдяки вмісту сполуки під назвою куркумін, має потужні протизапальні властивості і навіть рекомендується для полегшення симптомів артриту. Також відомо, що куркума покращує роботу печінки та сприяє здоровому травленню. Вважається, що вживання куркуми знижує ризик захворювань мозку та деяких видів раку.

Зірки бадьяну не тільки надають напоям незвичайного пряного аромату, але і є справжньою скарбницею антиоксидантів і вітамінів А та С. Вони допомагають нейтралізувати дію вільних радикалів, які пошкоджують клітини та спричиняють раннє старіння. Також бадьян містить флавоноїди, які, згідно останніх досліджень, допомагають у профілактиці хвороби Альцгеймера.

Мед також відомий своїми антибактеріальними та протизапальними властивостями, але за бажанням ви можете використовувати інший підсолоджувач.

Щоб приготувати суміш спецій до чаю, киньте їх у воду та відварюйте 15-20 хв. Потім подрібніть їх і зберігайте в герметично закритій тарі. Коли готуватимете чай, додайте до нього чайну ложку цієї суміші, потім процідіть напій через ситечко та додайте мед і молоко.

Поділись


Новини партнерів