Які популярні продукти містять небезпечні транс-жири

Існують різні види жирів. Одні з них корисні для здоров’я, другі шкідливі, а треті небезпечні. До останніх належать техногенні транс-жири. Дослідження показали, що вживання цих жирів не тільки пов’язане зі збільшенням ваги, а з виникненням запалень, захворювань серця, збільшення рівня “поганого” холестерину в крові, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Як не прикро, але багато популярних продуктів містять транс-жири. Наприклад маргарин, який є замінником вершкового масла. Існують технології. які дозволяють виготовляти маргарин з мінімальною кількістю транс-жирів, але багато виробників дотримуються старих технологій. Щоб знати, скільки їх міститься в продукті, який ви збираєтесь купити, читайте етикетки. Транс-жири позначені як “гідрогенізоване рослинне масло” чи  “натуральне масло з додаванням рослинних олій”.

Якщо ви полюбляєте солоденьке і вас вдома часто бувають магазинні торти та печиво, вони також можуть містити транс-жири. Навіть якщо виробники, які заявляють, що в їхньому продукті транс-жирів немає, там їх все одно може міститись до 0,5 г.

Ще одне джерело транс-жирів – рослинні вершки. Ви повинні дуже уважно читати етикетку, оскільки відсутність тваринних жирів ще не робить продукт здоровим.

Давно відомо, що така популярна закуска, як крекери, містить величезну кількість транс-жирів, тому не варто надто часто піддаватися спокусі. Та якщо ви все ж вирішили купити пачку крекерів для дружніх посиденьок, впевніться що термін їх придатності не наближається до кінця.

Всі ми іноді не маємо часу на приготування їжі та обходимось напівфабрикатами. Але є певні їх різновиди, яких слід уникати. До таких продуктів належить заморожена піца. Домашня піца зі свіжих інгредієнтів завжди буде більш здоровим варіантом.

Поділись


Новини партнерів