Фахівці розповіли, чи може кокосова олія загоїти сонячні опіки і замінити сонцезахисний крем

Кілька років тому кокосова олія отримала шалену популярність. Її використовували буквально всюди – від полоскання ротової порожнини до зволоження шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на Insider. Також вважалось, що кокосова олія допомагає загоювати сонячні опіки. Але чи так це насправді?

Експерти сходяться у думці, що кокосову олію не слід наносити на опіки, особливо якщо вони вологі або ж на шкірі з’явились пухирі.

Кокосова олія – це густа жирна речовина, яка за кімнатної температури має консистенцію вазеліну. І це одна з останніх речей, яку потрібно наносити на обпечену шкіру, каже косметолог Кеннет Марк. Будь-який жир, який ви нанесете на опік, матиме зігріваючий ефект, що тільки погіршить ваше становище. Шкіра довше залишатиметься гарячою та почервонілою, а процес загоєння уповільниться.

Оріт Марковиц з Mount Sinai Hospital каже, що кокосова олія дає шкірі лише тимчасове зволоження, її ефект триває значно менше, ніж ефект від густого зволожуючого крему.

“Кокосова олія може закупорити ваші пори, і це не найкращий продукт, який можна використовувати на обличчі”, – говорить Гленн Коланський, доктор медичних наук, дерматолог з розширеної дерматологічної хірургії та лазерного центру в Tinton Falls, Нью-Джерсі.

Тож замість кокосової олії варто використовувати інші засоби, скажімо зволожуючий крем або гель алое. Але в першу чергу краще вжити застережних заходів, аби уникнути сонячних опіків. Вони спричиняють гіперпігментацію, викликають фотостаріння і навіть рак шкіри. Якщо ви ще не використовуєте сонцезахисний крем при кожному виході з дому, то саме час почати.

До речі, сонцезахисний крем кокосова олія теж замінити не може. В одному з досліджень 2011 року було встановлено, що олії, включаючи кокосову, арахісову та оливкову, блокують лише 20% УФ-променів. Це ніщо в порівнянні з SPF 15, який фільтрує 93% променів, SPF 30, який фільтрує 97%, або SPF 50, який фільтрує 98%.

Поділись


Новини партнерів