Чи справді йогурт допомагає схуднути

Йогурт – це кисломолочний продукт, який популярний у всьому світі завдяки своїм корисним властивостям. Він підсилює метаболізм, містить багато білку та кальцію і є чудовим варіантом для сніданку чи денного перекусу, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Крім того, що йогурти дуже смачні, є й інші причини включити їх до свого раціону, особливо якщо ви намагаєтесь схуднути. Дослідження показують, що люди, які доповнюють свій раціон йогуртом, худнуть швидше та мають менше жирових відкладень в зоні живота.

У ході дослідження з’ясувалось, що дорослі люди з надмірною вагою, які дотримуються дієти та вживають щодня по три порції знежиреного йогурту, втрачають на 22% більше ваги та 61% більше жиру в зоні живота в порівнянні з тими, хто лише скоротив споживання калорій.

Дослідження, опубліковане в Міжнародному журналі ожиріння, виявило, що в середньому люди, які їли йогурт, скинули близько 7 кілограмів. Більше того, вони змогли зберегти більше м’язової маси порівняно з іншими.

Крім того, йогурт багатий на необхідні людському тілу мікроелементи, а також на білки, які роблять його досить ситним. Оскільки йогурти прискорюють метаболізм, вони можуть пришвидшити спалювання жиру.

Але необхідно пам’ятати – не всі йогурти, що продаються в магазинах корисні, коли мова йде про схуднення. Тому, обираючи йогурт, керуйтеся такими правилами:

  • Йогурт повинен мати низьку жирність. Це допоможе контролювати споживання калорій, що необхідно для схуднення.
  • Йогурт не повинен містити цукру та наповнювачів. Обирайте звичайний йогурт без ароматизаторів, якщо хочете відчути його переваги, а надати йому смаку ви зможете самостійно за допомогою свіжих ягід та фруктів.
  • Але зловживати доповненнями до йогурту не варто. Оберіть 1-2 види фруктів чи ягід, та зважайте на калорійність.
  • Стежте за розміром порції. Те, що йогурт корисний, ще не означає, що його можна їсти в необмеженій кількості. Контроль розмірів порцій має вирішальне значення для схуднення.
Поділись


Новини партнерів