Від боротьби з вуграми до зміцнення імунітету: де може бути корисним чебрець

Чебрець – це чагарник з родини губоцвітих, який має багато корисних для здоров’я людини властивостей, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Його можна використовувати різними способами. Приміром, ефірна олія чебрецю використовується для догляду за шкірою. Вона має антибактеріальні властивості, які можуть допомогти у боротьбі з вуграми.

Ще один ефективний спосіб використання чебрецю – це приготування чаю з цієї рослини. Якщо ви належите до любителів чаю, то просто зобов’язані спробувати чай з чебрецю та насолодитися всіма перевагами для здоров’я, які він пропонує.

Серед іншого, чай з чебрецю допомагає контролювати артеріальний тиск. Дослідження показали, що він може знижувати кров’яний тиск, а також може контролювати рівень холестерину у крові, якщо вживати його регулярно.

Також чебрець може допомогти при менструальних болях. Якщо у вас часто виникає біль під час менструацій, то в цей період варто заварювати чай з цієї рослини. Чебрець має спазмолітичні властивості, які допомагають йому зняти біль та дискомфорт.

Чебрець часто використовують і для лікування кашлю. Він має антибактеріальні властивості, тому допомагає організму швидше впоратись з бактеріальними інфекціями. Тому, при появі симптомів застуди чи ангіни, заваріть чай із чебрецю.

Крім того, чай з чебрецю допомагає зміцнити імунітет. Чебрець містить велику кількість вітаміну С, а також мідь, залізо та магній.

Поділись


Новини партнерів