Які вуглеводи можуть допомогти вам схуднути

Вуглеводи – важливе для нас джерело енергії. Майже всі овочі, м’ясні та молочні продукти містять вуглеводи. Але серед тих, хто стежить за своєю вагою, вуглеводи мають погану репутацію, пише Жіночий світ

Варто розуміти – вуглеводи різні. Одні швидко розщеплюються організмом і постачають енергію до різних органів. Інші ж розщеплюються повільно. І саме від цього залежить, допомагатимуть вуглеводи вам схуднути, чи навпаки, встануть на заваді.

Повністю виключати вуглеводи зі свого раціону не тільки складно, а і шкідливо. Саме вони забезпечують людське тіло енергією і правильний вибір вуглеводів допоможе вам прискорити схуднення.

Згідно з останніми дієтичними рекомендаціями, щодня людині, яка вживає 2000 калорій, потрібно близько 300 г вуглеводів. Для того щоб схуднути і зменшити ризик виникнення багатьох хронічних захворювань, вам необхідно включити до свого раціону повільні вуглеводи.

Швидкі та повільні вуглеводи розрізняють за глікемічним індексом, який визначається за швидкістю засвоєння вуглеводів, порівняно із секрецією глюкози. Повільні вуглеводи, як показує їхня назва, повільно засвоюються та вивільняють енергію. Зі швидких вуглеводів енергія вивільняється значно більш високими темпами і використовується теж значно швидше.

Вуглеводи з ГІ більшим за 55 вважаються швидкими. Зазвичай вони містяться у хлібі, крупах, цукрі, фруктах та деяких крохмалистих овочах.

Повільні вуглеводи, у яких низький ГІ, можна знайти в овочах, продуктах з цільного зерна, насінні, горіхах, квасолі, гороху та інших бобових.

Повільні вуглеводи вивільняють енергію протягом певного визначеного періоду часу і підтримують відчуття ситості довше.

Також вживання повільних вуглеводів не спричиняє різких стрибків рівня цукру в крові, тому вони не можуть спричинити переїдання, як це буває при вживанні швидких вуглеводів. Саме тому повільні вуглеводи рекомендується додавати до свого раціону людям, які мають проблеми з рівнем цукру в крові та хочуть контролювати свою вагу.

Якщо ж ви хочете збільшити м’язову масу та витривалість організму в цілому, вам слід бути дуже уважними щодо того, який тип вуглеводів ви обираєте і в який час ви їх споживаєте, тому що вуглеводам потрібен певний час, щоб вивільнити енергію.

Ідеально буде їсти за 1-1,5 години до тренування. Це забезпечить вам необхідну під час виконання вправ енергію. Поповнення запасів глікогену через вживання швидкозасвоюваних білків та вуглеводів позитивно вплине на відновлення і ріст м’язів.

Поділись


Новини партнерів