Ось чому мускусна диня повинна бути у вашому літньому раціоні

Мускусна диня – це солодкий літній фрукт, який має високий вміст води та поживних речовин. В літній сезон надзвичайно важливо отримувати достатню кількість вологи. Не тільки питна вода, але і соковиті фрукти допомагають запобігти зневодненню, а також забезпечують організм необхідними вітамінами та мінералами, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Крім того, мускусна диня має цілий ряд переваг для здоров’я людини. Наприклад, завдяки високому вмісту калію, вона допомагає контролювати артеріальний тиск. Також зниженню кров’яного тиску сприяє велика кількість води та клітковини у дині.

Останні будуть корисними і для людей, які мають проблеми з травленням і стикаються із запорами. Вживання мускусної дині допомагає регулювати роботу кишечника, а також чинить охолоджувальний вплив на шлунок.

Як уже було сказано, влітку дуже важливо отримувати достатню кількість вологи, щоб запобігти зневодненню. Мускусна диня на 90% складається з води. Крім неї, варто вживати і інші фрукти – ківі, манго, кавун, яблука, ягоди і т.д. Найкращим варіантом буде включити до свого щоденного літнього раціону тарілку фруктового салату. Це допоможе забезпечити максимальне різноманіття поживних речовин.

Мускусна диня – фрукт, що надзвичайно багатий на антиоксиданти. Також вона містить необхідний нашій шкірі колаген. Якщо ви вживатимете мускусну диню, це допоможе захистити шкіру від шкідливого впливу вільних радикалів і зберегти її пружність. З мускусної дині можна робити і маски для обличчя.

Як і більшість фруктів, мускусна диня ідеально підходить для тих, хто хоче схуднути. Вона містить надзвичайно мало калорій, але при цьому в ній багато клітковини, вітамінів А та С, а також фолатів, калію та рослинного білка.

Поділись


Новини партнерів