Фахівці розповіли, чому важливо вживати достатню кількість вітаміну С

Оскільки світ продовжує боротися з пандемією COVID-19, важливо працювати над нашим харчуванням, імунітетом та здоров’ям. Це не тільки важливо для нашого загального самопочуття, але також може покращити здатність нашого організму боротися з інфекціями та сприяти швидшому одужанню. У цьому випадку вітамін С може бути корисним, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Вітамін С – одна з найпоширеніших та найважливіших поживних речовин. Він сприяє зміцненню імунної системи, захищає від захворювань очей та передчасного старіння.

Вітамін С міститься у багатьох продуктах харчування – в цитрусових, зелені, смородині, болгарському перці, полуниці, журавлині, ківі та багатьох інших овочах та фруктах. Це означає, що синтетичні добавки вітаміну С не потрібні практично нікому, ви можете отримати необхідну його кількість з природних джерел.

І, хоча споживання вітаміну С не вилікує вашу застуду, це точно допоможе знизити ризик серйозних ускладнень. Тому під час застуди пийте чай з медом та лимоном, а також їжте помідори, цитрусові, броколі та капусту.

Якщо ви маєте справу з передчасним старінням шкіри, варто збільшити споживання споживання вітаміну С. За даними дослідження, опублікованого в American Journal of Clinical Nutrition, прийом вітаміну С може зменшити глибину зморшок та сухість шкіри. Для цього також можна включити сироватку з вітаміном С у свою рутину по догляду за шкірою.

Вітамін С бере участь у процесах росту, розвитку та відновлення усіх тканин в організмі. Він важливий для утворення колагену, засвоєння заліза, загоєння ран, підтримки здоров’я хрящів, кісток та зубів.

Також, завдяки антиоксидантним властивостям, вітамін С захищає організм від пошкоджень, завданих вільними радикалами.

Середня добова норма вітаміну С для дорослої людини становить 1 мг.

Поділись


Новини партнерів